Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem czekoladowy do tortów

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło roślinne 25 dkg
jajko 3 szt
cukier puder 6 dkg
kakao 8 dkg
rum 1/2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Krem czekoladowy do tortów

Tłuszcz roślinny rozpuścić ,wbić jajka i dokładnie mieszając dodać pozostałe składniki,podgrzewając powstanie jednolita ,gęsta masa,kiedy na powierzchni zaczną
pojawiać sie pęcherzyki powietrza y krem odstawić do ostudzenia.
Stosować jako masę do ciast i tortów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 31.05.2011 10:13
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak