Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto piernikowe z dynią.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
cukier 2,5 szkl
olej 1 szkl
mąka 2 szkl
Soda oczyszczona Prymat 1 łyzeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 3 łyzeczki
bakalie
sól szczypta
puree 2 z dyni

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto piernikowe z dynią.

żółtka utrzeć z 1 szkl cukru. Dodac puree, olej, przyprawę do piernika, 1 szkl. cukru ubić mikserem. Dodać mąkę , proszek i sodę. Ubić piane z białek dodac pozostale pół szkl. cukru, balakie. Ciasto wlac do foremki ( ja piekę w 2 keksowkach) Piec w 170st ok 1 godz. Ciasto wychodzi mokre ale jest bardzo dobre.
Na dwie szkl puree trzeba ok 75-80 dag dyni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak