Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa tajsko-meksykańska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 8 sztuk
jabłko 1 sztuka
OSTRA PAPRYCZKA 1 sztuka
mleko 60 ml
mleko kokosowe 60 ml
limonka
masło 1 łyżka
curry 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa tajsko-meksykańska

Pomidory obrać ze skórki. Jabłko pokroić w ćwiartki. Papryczkę drobno pokroić, dodać do pomidorów i pokrojonego jabłka, dusić na maśle pod przykryciem przez 20 minut. Zmiksować. Dodać mleko zwykłe i kokosowe, zagotować. Dodajemy sok i startą skórkę z limonki, solimy i mieszamy. Podajemy curry i ponownie mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak