Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frittata z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 3 ząbki
masło 3 łyżki
jajko 5 sztuk
oliwa 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby leśne 20 dkg
natka pietruszki 4 łyżki
parmezan 10 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Frittata z grzybami

Na rozgrzanym maśle smażyć przez 15 minut posiekany czosnek i pokrojone grzyby, pod koniec dodać sól i natkę pietruszki. Jajka roztrzepać w misce z parmezanem, przyprawami i grzybami. Rozgrzać oliwię i wlać na nią jajka. Gdy się zetnie przewrócić na drugą stronę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 05.01.2013 10:49
mniam fajne!!!!;)
mehia 25.06.2011 13:57
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak