Sposób przygotowania

Przygotowujemy biszkopt: ubijamy białka z cukrem na sztywno, dodajemy żółtka cały czas miksując, następnie mąkę wymieszanąz proszkiem do pieczenia.

Formę prostokątną smarujemy margaryną, posypujemy bułką tartą, nakładamy równomiernie masę biszkoptową. Pieczemy w temperature 180stopni ok 20 minut.
W tym czasie przygotowujemy masę, miksujemt serec mascarpone z cukrem, cukrem waniliowym, i truskawkami.
Pozostałe owoce obieramy, kroimy w półksiężyce.
Z wystudzonego biszkoptu wykrawamy 2 krążki (tak aby jak najwięcej powierzchni zużyć), układamy pierwszy spó na talerzyk, smarujemy masą truskawkową, układamy połowę owoców, przykrywamy 2 łyżkami masy, nakładamy drugi krażek biszkoptywy, caly torcik smarujemy pozostałą masą (przykrywamy
całą powierzchnię), na góre układamy dekoracyjnie owoce i bitą śmietanę, wkładamy do lodówki do schłodzenia.

Piękny prezent na urodzinki!!!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda bajecznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    małe cudeńko
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    jak pięknie różowy! super :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !