Sposób przygotowania

Kawałki kurczaka umyć i ugotować do miękkości w sześciu szklankach lekko osolonej wody razem z włoszczyną, odcedzić. Mięso obrać z kości i pokroić w słupki tak, jak kroi się flaki. Podobnie pokroić marchewkę, pietruszkę i seler. Z masła i przesianej mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić ostudzonym rosołem, dodać do zupyi mieszając, podgrzewać do chwili gdy zupa zgęstnieje. Dodać rozdrobnione mięso i warzywa, doprawić do smaku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Własnie czytam ten sam przepis jest w książce
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    pycha
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię takie flaczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !