Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka do mięsa po francusku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
olej 3 łyżki
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka do mięsa po francusku

Jabłka obrać pokroić na kawałki. W kilku łyżkach oleju usmażyć pokrojoną w plasterki cebulę, następnie cebulę zdjąć z patelni, i na ten sam olej wyłożyć plastry jabłek. Smażyć je przez chwilę z każdej strony, po czym włożyć kawałeczek masła, gdy się roztopi podawać je razem z cebulą do cielęciny lub wieprzowiny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 24.04.2012 09:25
ciekawe
smakoszek 19.09.2011 07:41
pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak