Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka z jabłek

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1,2 kg
cukier 1/4 kg
białko 4 szt
cytryna 1/2 szt
skórka z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka z jabłek

Jabłka upiec ,przetrzeć przez sito,dodać cukier do smaku,soku z 1/2 cytryny ,utartą skórkę z cytrynową i białka,wszystko wymieszać i ucierać w misce tak długo .aż masa zbieleje i podwójnie wzrośnie.Tak przygotowaną piankę można podawać na półmisku ,obłożoną biszkoptami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak