Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab nadziewany orzechami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy włoskie 100 g
czosnek
natka pietruszki
żółtko jajek
keczup pikantny 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat
oliwa
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
schab bez kości 1 kg (środkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Schab nadziewany orzechami

Orzechy , pół natki , bo cała to będzie za dużo , 2 ząbki czosnku posiekanego , keczup, żółtko pieprz świeżo zmielony . To wszystko łączymy i mieszamy . mięso nacinamy wzdłuż , nacieramy majerankiem , sola i pieprzem i w te nacięcia wkładamy tą pastę co zrobiliśmy , dokładnie musimy związać najlepiej bawełniana nicią i cały ten schab wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 60 minutek w 180 st ciągle polewamy mięso tym sosikiem , co znajduje się obok zapiekanego schabu .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 04.10.2011 21:12
apetyczne
teresa18 26.01.2011 17:31
pycha
ElizaT 25.01.2011 23:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak