Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechowa krajanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 120 g
cukier 60 g
jajko 1 szt
mąka 1,5 szkl
żółtko jajek 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól
orzechy laskowe 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowa krajanka

Masło utrzeć, do utartego masła dodać, ucierając cukier, sól, jajko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wyrobić ciasto i na stolnicy rozwałkować na grubość 1 cm. Ciasto kroić na prostokąty 2x5 cm i smarować żółtkiem. Posypać posiekanymi orzechami. Ułożyć na posmarowanej tłuszczem blasze i piec 15 minut w średnio gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 28.10.2011 20:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak