Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszek FIKU-MIKU

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 12 dag
jajko
mleko 5 łyżek
tłuszcz do smażenia
sól
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Groszek FIKU-MIKU

Z mąki, jaja, mleka wyrobić ciasto mikserem. Powinno byc gęste i lejące. Rozgrzac tłuszcz na patelni. Nalewać ciasto potrząsając łyżką cedzakową tak aby na patelni tworzyły się kropki. Gdy sie zrumienią zdejmować z patelni i posypać cukrem pudrem. Podawać do zup owocowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak