Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak nadziewany duszony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1,5 kg
sól
pieprz
oliwa
tymianek
oliwki zielone 200 g
oliwki czarne 200 g
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
papryka czerwona 4 szt
oliwki nadziewane papryką 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak nadziewany duszony

Zielone i czarne oliwki posiekać wymieszać z tymiankiem i listkiem laurowym pokruszonym , dodać sól, pieprz. Farszem napełnić kurczaka. Dusić w niewielkiej ilości oliwy w piekarniku. Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Papryką obłożyć kurczaka na 10 minut przed końcem duszenia. Podawać przybranego faszerowanymi oliwkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak