Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
pomidory 3 szt
oliwa 2 łyżki
sól
kapusta 1 główka
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1 pęczek
papryka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna

Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Czosnek, cebulę, paprykę usmażyć na złoty kolor na rozgrzanej w garnku oliwie. Z pomidorów zdjąć skórki, pokroić w kostkę. Dodać do usmażonej papryki, pomidory, posiekaną natkę pietruszki, i poszatkowaną kapustę. Smażyć dalej na wolnym ogniu, dodając ewentualnie odrobinę wrzątku. Kiedy kapusta zacznie mięknąć wlać 2 litry wrzącej wody, posolić i gotować do miękkości. Podawać zupę z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak