Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona brukselka z ziołami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Prosty i smaczny przepis na pieczone brukselki. Idealne na przekąskę.

Składniki:

brukselka 1 kg
sól 1/2 łyżeczki
ocet balsamiczny 1/2 szklanki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 1/4 szklanki
tymianek 1 łyżka
oregano 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona brukselka z ziołami

Podgrzać piekarnik do 200 stopni.

Brukselki wymyć dobrze, osuszyć i włożyć do naczynia żaroodpornego, wcześniej przekrawając na połówki.

Wszystkie składniki wymieszać razem i polać brukselki.

Piec 20 minut, po czym wyjąc dobrze wymieszać jeszcze raz i piec kolejne 25 minut.

Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 09.06.2011 21:22
dzisiaj robiłam coś pysznego
martalobos 31.05.2011 20:28
Uwielbiam brukselke :)
IlonaAlbertos 02.03.2011 00:28
Bardzo apetyczna :)
sylwiachmiel 22.06.2010 17:08
ojej zjadlabym takie cos,az mi w brzuszku zaburczalo na sama mysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak