Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z kurczaka z soczewicą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi z kurczaka 4 szt
soczewica czerwona 1 i 1/2 szklanki
wątróbka drobiowa 200 gram
sól 1-2 łyżeczki
woda 1/2 szklanki
jajko 3 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1-2 łyżeczki
Owoc jałowca cały Prymat 1/2 mielony
Ziele angielskie mielone Prymat 1 łyżeczka
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z kurczaka z soczewicą

Piersi z kurczaka kroimy w grubą kostkę i smażymy razem z cebulą na ostrym ogniu. Po usmażeniu odstawiamy do ostudzenia. Na drugiej patelni smażymy wątróbkę przez minutę z każdej strony, a następnie zalewamy ją wodą i przykrywamy by się poddusiła przez kilka minut i zdejmujemy z ognia do przestudzenia. Soczewica powinna być wcześniej ugotowana na miękko, musi być wilgotna, ale nie ociekająca wodą. Mielimy wszystkie składniki w maszynce do mięsa. Mieszamy wszystko razem dodajemy jaja i przyprawy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i pieczemy całość ok 1 h w 180 st C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 24.10.2011 16:05
pyszne danie
daria899 08.05.2011 15:07
pyszny pasztecik
Gosia32
Gosia32 21.04.2011 09:16
ciekawe;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak