Sposób przygotowania

1. Gotowy mak łączymy z namoczonymi wcześniej rodzynkami i orzechami pokrojonymi w drobną kostkę .
2. Dodajemy dwie łyżki miękkiej margaryny i dokładnie łączymy ze sobą . Ciasto wałkujemy i nakładamy masę makową .
3. Przykrywamy drugim plackiem i smarujemy roztrzepanym jajkiem.Pieczemy 15 minut w temp 200* C .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    przyznam, że jeszcze nie robiłam rolady z ciasta francuskiego;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ja też nie,ale ciekawe jak to wyjdzie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Jeszcze takiego nie robiłam.wypróbuję.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    pomysłowo
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pewnie dobre ciasto i jakie szybkie w wykonaniu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    muszę spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    brzmi smacznie...muszę wypróbować:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !