Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane jabłka pod pianą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 1 sztuka
woda 1 szklanka
cukier 2 łyżki
białko 2 sztuki
cukier 3 łyżki
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane jabłka pod pianą

Jabłko obrać i podzielić na ćwiartki, usunąć gniazdka nasienne. W garnku zagotować szklankę wody z dwoma łyżkami cukru, włożyć jabłko i na małym ogniu gotować je 10 minut. Ubic sztywna pianę z białek, pod koniec ubijania dodając po trochę cukru i cukru waniliowego. Ugotowane jabłka ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym masłem, przykryć piana i wstawić na ok. 10 minut do piekarnika.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 30.05.2012 11:11
pyszne
Emilia22 25.01.2011 16:42
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak