Sposób przygotowania

1. Groszek odcedzamy z zalewy ,dymkę siekamy .
2. Awokado kroimy na pól i wyjmujemy pestkę .łyżką wydrążamy miąższ,łączymy z dymka ,groszkiem i kiełkami.
3. Skrapiamy sokiem z cytryny i miksujemy blenderem na gładka masę .Wlewamy pod koniec połowę jogurtu z przepisu.
4. Żelatynę moczymy w zimnej wodzie ,a następnie rozpuszczamy na małym ogniu powoli podgrzewając.
5. Łączymy z jogurtem i przygotowanym musem.
6. Doprawiamy solą ,pieprzem i sokiem z cytryny .
7. Jajka gotujemy wcześniej ,obieramy .
8. W foremkach średniej wielkości ,wysmarowanych olejem ,takich do babeczek wkładamy po 3-4 jajka i 1 pomidora.
9. Zalewamy musem i chłodzimy Ozdabiamy posiekanym szczypiorkiem ,natką pietruszki czy kiełkami. Wszystko zależy od swego uznania.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    danie na bogato :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetny ten mus;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Podoba mi się:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    apetyczne, szkoda ze nie ma zdjęcia
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !