Sposób przygotowania

Gruszki obrać i pokroić. Zalać wodą i dodać skórkę otartą z cytryny. Gotować, a gdy będą już prawie miękkie, wylać do salaterki, pozostawiając w garnku ćwierć płynu. Do garnka wrzucić cynamon, 100 g cukru i gotować 5 minut. Do rondelka wsypać 2 łyżki cukru, kilka kropel soku z cytryny i postawić na ogniu. Gdy cukier nabierze złocistego koloru, wlać do niego płyn z salaterki. Po wymieszaniu zawartość rondelka wlać do garnka, dodać gruszki i gotować kilka minut. Wyjąć gruszki na płaską salaterkę. Przed podaniem polać koniakiem i zapalić. Syrop podać osobno

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !