Sposób przygotowania

Wlać do garnka ok 2 l wody, wrzucić kiełbasę pokrojoną w półplasterki, ziele angielskie i listki laurowe. Zacząć gotować.
Wszytkie warzywa obrać i umyć. Marchewkę i pieptruszkę pokroić w półplasterki- dorzucić do zupy. Selera pokroić w kostkę- dorzucić do zupy. Cebulę pokroić w pióra- dorzucić do zupy. Pora pokroić i dorzucić do zupy. Jak zupa się zagotuje dorzucić pokrojone w kostkę ziemniaki.
Jak już wszystkie warzywa będą miękkie rozrobić torebkę z żurkiem w proszku w małej ilości zimnej wody- dolać do zupy.
DOprawić do smaku solą i pieprzem, dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i dużo suszonego majeranku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wygląda bardo apetycznie,mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Bardzo lubię !
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    ja również uwielbiam ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !