Sposób przygotowania

1. Cebulę kroimy w krążki ,podsmażamy na oleju .
2. Przekładamy na talerz .
3. Marchewki obieramy i kroimy w plastry.Mięso lekko rozbijamy drewnianym tłuczkiem ,solimy i pieprzymy .
4. Na każdy układamy po plasterku boczku i obkładamy połową cebuli.Formujemy roladki .
5. Na oleju podsmażamy je ,dodajemy marchewkę i pozostała cebulę .
6. Podlewamy rosołem i dusimy 20 minut na małym ogniu .Makaron gotujemy w osolonym wrzątku i odcedzamy .
7. Brokuł gotujemy na półmiękko i odcedzamy .
8. Na drugiej patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła i podsmażamy brokuł ,doprawiamy gałką .
9. Roladki wyjmujemy z patelni.
10. Do pozostałego sosu dodajemy mąkę i śmietanę razem połączoną i dokładnie mieszamy.
11. Sos przelewamy do sosjerki .Roladki układamy na talerzu z porcją makaronu posypujemy startym parmezanem..

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    mniam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super;]
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam brokuł.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    przepis do wypróbowania :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    A_gucha

    bardzo ciekawy przepis, trzeba wypróbować z dodatkiem żółtego sera...
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !