Sposób przygotowania

Przygotować słone ciasto drożdżowe dodając odrobinę gałki muszkatołowej. Odstawić do wyrośnięcia. Suszone grzyby namoczyć, ugotować i pokroić. Ugotować kiszona kapustę, odcedzić i drobniutko posiekać. Podsmażyć na tłuszczu pokrojoną w drobne kawałki cebulę, dodać kapustę i grzyby i krotko razem dusić. Zdjąć z ognia i wymieszać z surowym jajkiem oraz przyprawić do smaku. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na stolnicy do grubości około 0,5 cm, pokroić na kwadraty. Każdy kwadrat posmarować nadzieniem i zwinąć. Ułożyć kapuśniaczki na blasze wysmarowanej masłem, wstawić do piekarnika, a gdy wyrosną posmarować je jajkiem. Jeśli nie wszystkie kapuśniaczki zostaną zjedzone od razu to należy je trzymać zawinięte w folię aluminiową w lodówce i przed podaniem podgrzać je.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    klaklak

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !