Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę dodać szklankę gorącej wody i delikatnie zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować je i wycisnąć kółeczka. Na każdym układać czerwone lub czarne porzeczki posypane cukrem i oprószone mąką ziemniaczaną. (cukru można nie żałować, bo porzeczki wyjdą dość kwaśne chyba że będziemy je jedli ze śmietaną z cukrem). Sklejać brzegi ciasta i gotować w lekko osolonej wodzie.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pychota!
  • -1
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    dobre ale rewelacji nie ma
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aneta25

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mic

    smakowite ;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !