Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik pod kokosowa kołderką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto: mąka 20 dag
masło 10 dag
cukier 10 dag
śmietana 2 łyżki
masa: ser 75 dag
jajko 5 szt
cukier 20 dag
masło 5 dag
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier waniliowy 1 szt
kakao 1 łyżka
białko 5 szt
cukier puder 5 łyżek
masa 5 dag
wiórki kokosowe 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: sernik pod kokosowa kołderką

CIASTO
Schłodzone masło posiekać z mąką, dodać cukier i śmietanę, zagnieść szybko ciasto, schłodzić w lodówce przez minimum 30 minut.
Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować , ułożyć w formie, nakłuć widelcem i piec na złoty kolor w 200 st C.
MASA SEROWA
Na masę masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodając kolejno żółtka i zmielony ser,na końcu dodać pianę z białek razem z mąką ziemniaczaną (lub 1 łyżka budyniu waniliowego) , delikatnie wymieszać i wyłożyć na podpieczony spód, posypać kakao.
KOKOSOWA KOŁDERKA
Na kołderkę kokosową ubić pianę z białek z cukrem pudrem, wyłożyć na ser i posypać obficie wiórkami kokosowymi.
Sernik wstawić do piekarnika na około 1 godzinę w temp. 180 st C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak