Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 150 gram
pieczarki 250 gram
cebula 1
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
olej do smażenia 1 łyzka
śmietana 12% 2 łyzki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Grzyby suszone namocz w wodzie na godzinę, a następnie odsącz. Cebulę zeszklij na rozgrzanej gorącym olejem patelni. Po chwili dodaj do niej obrane i pokrojone w plastry pieczarki a także grzyby leśne. Całość smaż około 20 minut. Wodę zagotuj, dodaj kostkę bulionową, podsmażone grzyby i cebulę, klika ziaren pieprzu, sól do smaku, parę liści laurowych i 2 łyżki śmietany dla zagęszczenia zupy.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta38 10.07.2011 15:58
mniam mniam
accee 09.02.2011 00:02
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak