Sposób przygotowania

Polewę i mąkę wsyp do miski, dodaj miękką margarynę i zagnieć ciasto jak na makaron.
Wstaw do lodówki na około 30 minut, aby masa lekko zesztywniała.
Odrywaj z ciasta małe kawałeczki masy i nadawaj im kształt płatków kwiatowych, np. róży.
Wymodelowane kwiaty układaj delikatnie na papierze do pieczenia.
Aby utworzyć listki, ciasto rozgnieć cienko na stolnicy i wykrawaj nożem odpowiednie kształty.
Przygotowane ozdoby trzymaj w lodówce przynajmniej przez 30 minut, żeby elementy dobrze się skleiły ze sobą i nie rozleciały podczas dekorowania tortu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Fajny i bardzo przydatny przepis :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !