Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 250 gram
grzyby suszone 100 gram
śmietana 12% 3 łyżki
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia 1 łyżka
cebula biała 1

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy

Suszone grzyby namocz i odstaw na godzinę a następnie je odsącz. Pieczarki obierz i pokrój w plasterki. Cebulę posiekaj. Olej rozgrzej na patelni. Cebulę zeszklij razem z pieczarkami. Po chwili dodaj grzyby leśne. Całość smaż jeszcze około 25 minut. Potem cały czas energicznie mieszając, stopniowo dodawaj śmietanę i mąkę. Sos dosól i popieprz do smaku.
Podawaj na przykład z tłuczonymi ziemniaczkami.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 21.11.2011 00:10
dobre
magical66 07.05.2011 19:36
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak