Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka z pieczarkami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 10
pieczarki 400 g
śmietana 0,5 szklanki
mleko 3/4 szklanki
masło 10 g
mąka 3 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: szynka z pieczarkami

Pieczarki kroimy w drobną kosteczkę. Gotujemy je w osolonej wodzie przez ok 2 min. Robimy sos z mleka, mąki i połowy masła. Na spodzie miski ułożyć 5 plastry szynki i przykrywamy pieczarkami z sosem. Na wierzchu kładziemy pozostałe plastry szynki, wlać śmietanę podgrzaną z rozpuszczonym masłem. Polewamy resztę sosu, udekorować pokrojonymi w plasterki pieczarkami. Wstawić do piekarnika na 180 stopni na 5 min, by danie się zarumieniło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 14.09.2011 18:30
smaczne
Joanna108
Joanna108 12.03.2011 18:08
proste a zarazem interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak