Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory faszerowane tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 4 sztuki
seler naciowy 4 łodygi
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
por 1 sztuka
mrożony groszek 2 łyżki
majonez 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 1 sztuka
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
papryka 3 (kolorowa)

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory faszerowane tuńczykiem

Paprykę pokroić w kostkę, por, seler i dymkę w plasterki. Do gotującej się wody wrzucić groszek i gotować go 5 minut. Dodać warzywa oprócz pomidora, gotowac jeszcze 3 minuty. Jajko posiekać, dodać do ostudzonych warzyw, dodać majonez, wymieszac. Osączonego tuńczyka wymieszać z sałatką, dodać posiekane pomidory (wydrążony miąższ) i wymieszać. Połówki pomidorów wypełnić farszem, ozdobić selerem naciowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 16.11.2011 20:42
bardzo ciekawe
Motorek 27.04.2011 15:39
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak