Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab w galarecie

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
marchewka 1
pietruszka 1
Kucharek przyprawa uniwersalna
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: schab w galarecie

Mięso dokłądnie myjemy, zalewamy ok czterema szklankami wody, dodajemy obrane warzywa, dodać trochę przyprawy, ziarenka pieprzu, ziela i liście laurowe. Gotujemy ok. 60 minut.Następnie mięso wyjmujemy. Do wywaru dodajemy żelatynę i podgrzewać aż się rozpuśći.
Schab kroimy w plastry i układamyna półmisku. Dekorujemy warzywami. Wywar przestudzić, zalać nim schab. Odkłądamy w chłodne miejsce do stężenia galaretki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 25.12.2011 16:39
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak