Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczyk bazylia oregano

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 300 g
papryka 1 szt.
cebula 2 szt.
czosnek 6-8 ząbków
pomidory 2 szt.
oliwki do smaku
bazylia 1-2 łyżeczki
oregan 1-2 łyżeczki
olej do smaku
tuńczyk w sosie własnym 2 op

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczyk bazylia oregano

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Cebulkę i czosnek smażymy na oleju (do zrumienienia); dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora oraz paprykę. Doprawiamy ziołami. Dusimy 10 minut. Odlewamy tuńczyka z zalewy i dodajemy do warzyw. Mieszamy. Ew doprawiamy pieprzem i solą. Następnie przekładamy makaron. Podajemy na talerzach posypane pokrojonymi oliwkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 10.01.2013 11:11
pychota!;]
Ela15 05.12.2011 16:13
super wygląda
Małgorzata77 31.07.2011 16:01
mniammm - tuńczyk to chyba najlepsza ryba
cukiereczek 27.04.2011 09:06
wygląda smacznie
Izka192 15.02.2011 09:28
apetycznie wygląda.
Gosia32
Gosia32 04.02.2011 09:26
super;]
Mysiunia 26.01.2011 15:45
ciekawe danie:)
anja3107 25.01.2011 14:49
smaczne
Gosia40 25.01.2011 14:25
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak