Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety rybne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 600 g
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
bulion 1 l
Koperek suszony Prymat 2 łyżki
cebula 2 szt
czosnek 1 ząbek
koncentrat pomidorowy 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety rybne

Fileta umyć,osuszyć,przekręcić przez maszynkę do mięsa.Dodaj jajko,posiekaną cebulę,bułkę tartą i koperek.Przyprawić do smaku pieprzem i sola,wyrobić jednolitą masę.Formować pulpety i wrzucać do gorącego bulionu.Gotować na delikatnym ogniu około 15 minut.Na maśle zeszklić cebulę i czosnek.Dodać szklankę wywaru i koncentrat pomidorowy.Gotować około 5 minut.Pulpety rybne polać sosem pomidorowym,podawać z gotowanymi jarzynami.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 10.01.2013 11:11
super;]
pigila
pigila 03.11.2011 21:51
super
motomaniak 20.05.2011 13:23
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak