Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marchewka po burgundzku

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew mała 18 szt
cebula 2 szt
masło 4 łyżki
mąka 1,5 łyżki
wywar z warzyw lub z kostki 1 i 1/4 szkl
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: marchewka po burgundzku

cebule posiekać,marchewki obrac i przepolowic wzdłuż.cebulę zeszklić na maśle,marchewke obtoczyc w mace,wlozyc do cebuli i smazyc do zarumienienia maki.wlac wywar,doprawic,zamieszac i dusic pół godziny.podawac z frytkami i sałata.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 09.09.2012 11:50
fajna
treonina 31.05.2012 16:52
to może być smaczne!
Justyna Jussstiii 07.10.2011 08:30
super
Mysiunia 29.04.2011 14:44
ojj musi być pyszna:) lubie takie warzywka:)
gosia47-47 11.04.2011 19:43
super
gosia561 11.04.2011 13:58
tez taka robię, jest pyszna
mehia 15.11.2010 10:23
ciekawe :)
mehia 15.11.2010 10:23
ciekawe :)
iwona332 17.09.2010 22:39
super
Nina6 27.05.2010 22:18
bardzo fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak