Sposób przygotowania

Mięso wołowe myjemy i tniemy w wąskie paseczki, wkładamy do miski i zalewamy 1/2 coca-coli i sosem sojowym, odstawiamy do lodówki na 12h. Po 12h włoszczyznę, cebulę i grzyby tniemy w słupki. Czosnek tniemy w talarki. Rozgrzewamy rondel teflonowy i krótko podsmażamy mięso na ostrym ogniu. Dodajemy teraz cebulkę i czosnek, szybko podsmażamy mieszając. Teraz dodajemy włoszczyznę, chili i wlewamy sos w którym macerowało się mięso, oraz 250 ml coli. Dusimy mięso ok 1,5 h w razie potrzeby dolewamy resztę coli. Po upływie czasu na duszenie, odparowujemy sos by mięso z warzywami pozostało soczyste i lśniące. W międzyczasie prażymy na suchej patelni sezam i posypujemy nim gotową potrawę. Mięso podajemy z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej z mandarynkami lub pomarańczami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !