Sposób przygotowania

Ciasto na babeczki przygotować w/g przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/84759/ciasto-kruche-na-babeczki.html i upiec babeczki, wystudzić.
Dobrze schłodzoną śmietanę ubić na sztywno dodając 2 op. śmietanfixu. Następnie nie przerywając miksowania wlewać cienkim strumieniem rozpuszczoną w kąpieli wodnej i przestudzoną czekoladę. Cukierki starte na tarce o drobnych oczkach albo zmiksowane (użyłam cukierków Wawel \"marcepan w czekoladzie\") dodać do śmietany i wymieszać masę łyżką. Przełożyć ją do rękawa cukierniczego. Do każdej babeczki nałożyć po czubatej łyżeczce konfitury żurawinowej (zużyłam cały słoik 0,5l), następnie porcję kremu z rękawa i udekorować żelkową malinką - może użyć świeżych owoców w sezonie. Babeczki odstawić do lodówki żeby krem stężał, ale najlepsze są następnego dnia

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    wyglądają bombowo:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    smacznie wyglądają
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ślicznotki
  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    pięknei wyglądają:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Apetyczne...robią wrażenie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    wyglądają smakowicie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    super
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Uwielbiam takie babeczki,a masz ich sporo w swoim zbiorku.Co jedne to smaczniejsze.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !