Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z kefiru

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kefir 500 ml
słodzik - lub cukier do smaku
sok z limonki
skórka limonki
migdały 1 garść
listki melisy
woda 1/2 filiżanki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z kefiru

Schłodzony kefir mieszamy z cukrem lub słodzikiem i skórką otartą z limony i posiekanymi migdałami. Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie i następnie dodajemy ją do kefiru. Schładzamy masę ok 10 min, gdy się zaczyna lekko ścinać mieszamy całą masę na najwyższych obrotach mixerem na puszystą piankę. Przekładamy do pucharków i schładzamy tak by masa porządnie się ścięła . Przed podaniem ozdabiamy listkami melisy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 17.05.2012 11:39
bardzo fajny pomysł
daria899 22.02.2012 16:58
mniam
iknbozka 25.12.2011 18:58
fajne
grazia1 04.03.2011 17:42
super
Ewelina47 28.02.2011 15:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak