Sposób przygotowania

kapustę oczyścić wlać wody do garnka i sparzyć obciąć twarde zgrubienia aby lepiej się zawijało gołąbki,przygotować farsz,do miski włożyć mięso mielone wsypać opłukany ryż,dodać bułkę namoczoną wcześniej w mleku,wsypać sól,pieprz i przyprawę do mięs wbić jajka i wszystko wyrobić na jednolitą masę,nakładać na środek liścia i zawijać,w naczyniu rozgrzać olej i wkładać gołąbki podpiec z każdej strony na złoty kolor po podpieczeniu wszystkie włożyć do garnka zalać wodą dodać koncentrat pomidorowy osolić i gotować do miękkości.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Szarrikka

    Wyśmienite danie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    moje ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha,b.lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Coś dla mojego podniebienia :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    lubie takie,babcia robi pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !