Sposób przygotowania

mięso opłukać włożyć do garnka zalać wodą ok.1,5l i zagotować,odszumować dodać pokrojone i umyte warzywa,sól i gotować do miękkości,przygotować kluseczki z 1/2szkl.mąki,jajka i szczypty soli wszystko wymieszać na jednolitą masę,wyjąć mięso z rosołu zagotować i kłaść do rosołu łyżką kluseczki ponownie zagotować,rozrobić krew z mąką na jednolitą masę rosół odstawić z ognia i wlać trochę do krwi wymieszać aby się nie zważyła następnie dodać krew do rosołu i wymieszać postawić na palnik,zagotować wlać owoce z kompotu z odrobiną soku doprawić cukrem do smaku i solą jak ktoś lubi na kwaśno to zakwasić octem lub cytryną,można też dać suszone owoce,można podawać także z ziemniakami lub makaronem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ciekawe jak to smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    oj nie dla mnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !