Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z wkładką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 6
woda 1.5 l
jajko 4
marchew 1
czosnek 3 ząbki
majeranek do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
zakwas 1

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z wkładką

Wodę zagotuj razem z kiełbaskami. Dodaj pokrojoną drobniutko marchewkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość gotuj jeszcze około 40 minut, następnie przecedź i dodaj zakwas. Żurek jeszcze raz zagotuj, dodaj majeranku, klika ziaren pieprzu czarnego, parę liści laurowych.
Żurek podawaj na głębokich talerzach razem z kiełbaskami i ugotowanymi uprzednio jajkami.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak