Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto drożdzowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 kg
drożdże 5-7 dkg
cukier 0.5 szklanki
mleko 0.5 litra
olej 3 Łyżki
jajko 3
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drożdzowe

Drożdże z cukrem wymieszać, dodać letnie mleko (część) Trochę mąki wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Następnie dodać resztę składników. zostawić troszkę białka do posmarowania. Ciasto dobrze wyrobić wstawić w blaszkach do wyrośnięcia. wyrośnięte posmarować białkiem i piec ok 40 min w 180 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak