Sposób przygotowania

Biszkopt: białka ubić z cukrem i dodać po kolei wszystkie składniki. Upiec.
Ciasto: do wszystkich składników wlać rozpuszczone masło i wyrobić ciasto - podzielić go na dwie części i upiec. .Krem: Margarynę rozpuścić z 1,5 szklanki mleka i z cukrem. W pozostałym mleku rozmieszać mąkę ziemniaczaną i pszenną i wylać to na gotujące się mleko z masłem, chwilę zagotować, aż będzie gęste. zestawić z ognia i zmieszać z małym słoikiem dżemu jagodowego. gorącym kremem polać ciasto.
Ciasta przekładać na przemian (ciasto, krem, biszkopt, krem, ciasto). na wierzchu można polać polewę.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    pycha!!!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    oj latem wypróbuję ten przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    musi być smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    śl;iczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ciasto z jagodami zawsze dobrze smakuje.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    super
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    ładnie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Wygląda apetycznie. Wypróbuję.
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Takiego jeszcze nie jadłam:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    świetnie ci wyszedł! ;) napewno pyszny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo apetyczny !
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    ciekawe:))
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    ciekawe:))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !