Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

okrawki z ryb 50 dkg
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
cebula 3 sztuki
karp 1 sztuka
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
cytryna 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
groszek konserwowy 1/2 puszki
koperek 1/2 pęczka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w galarecie

Marchewki, pietruszkę, seler, cebule i okrawki ryb zalać wodą z dodatkiem soli, cukru, listków laurowych i pieprzu. Gotować przez pół godziny. Wywar przecedzić. Karpia pokroić w dzwonka, zalać wywarem i gotować na malutkim ogniu przez 10 minut. Rybę ułożyć na półmisku wyłożonym plastrami marchewki. Ozdobić plastrami cytryny, kawałkami pomidora, groszkiem i koprem. Wywar przecedzić, doprawić. dodać żelatynę, ostudzić, zalać rybę. Zostawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 14.01.2012 16:56
super rybka
Iwona51
Iwona51 22.11.2011 09:19
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak