Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kaszanka zapiekana z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszanka 2 szt.
cebula 2 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
jabłko 4 czerwone

Przepis i sposób przygotowania na: kaszanka zapiekana z jabłkiem

Jabłka umyć,oczyścić,odciąć górę i wydrążyć gniazda nasienne oraz nieco miąższ.Wydrążony miąższ posiekać,kaszankę wyjąć z osłonki,cebulę pokroić w piórka. Kaszankę razem z miąższem jabłka i cebulę podsmażyć na patelni.Następnie wypełnić kaszanką wydrążone jabłka.Piec w piekarniku około 30min. w temp.180st,C.Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 25.01.2011 12:27
super
Dorota59 25.01.2011 11:52
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak