Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć na noc. Wędzonkę zalać 2,5 litra wody, dodać marchewkę, pietruszkę i grzyby. Dodać listki laurowe, pieprz i gotować niecałą godzinę. Pokrojone obie kapusty zalać szklanką wody i dodać łyżkę smalcu. Gotować do miękkości. Pod koniec dodać cebulę posiekaną i podsmażoną na smalcu. Oprószyć mąką, wymieszać z przecierem pomidorowym, dodać do kapusty. Dusić przez chwilę, dodać wywar z wędzonki. Doprawić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    to jest to
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    nie jadłam takiego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !