Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek ryżowo-jajeczny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
jajko 4 szt
pomidory 4 szt
masło 2 łyżki
szczypiorek 1 pęczek
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
ser żółty 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Placek ryżowo-jajeczny

Ugotować ryż , osączyć , ostudzić. Jajka rozbić dobrze trzepaczka,dodać ser, ryż i tartą bułkę.Przyprawić solą i pieprzem,dokładnie wymieszać. Pomidory pokroić w plasterki .Szczypiorek, posiekać. Na dużej patelni rozgrzać masło, usmażyć 4 omlety z masy ryżowo-jajecznej z obu stron na rumiano.Obłożyć każdy pomidorami, przykryć, smażyć jeszcze kilka minut. Posypać szczypiorkiem, udekorować natką lub koperkiem. Wydawać biesiadnikom w kolejności smażenia !

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 16.11.2011 10:18
nie jadłam takiego
gośka 15.01.2011 17:28
mniamm brzmi super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak