Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 2 sztuki
cebula 2 sztuki
ziemniaki 2 sztuki
ogórki kwaszone 2 sztuki
marchew 2 sztuki
czerwona buraki 2 sztuki
majonez 1 szklanka
olej 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa

Matiasy wymoczyć w mleku, cebule sparzyć, ziemniaki i buraki ugotować w łupinach, marchew ugotować.
Wszystkie składniki układać warstwa w misce : śledzie pokrojone w kostkę polewamy 2 łyżkami oleju i posypujemy odrobiną cukru, potem ziemniaki pokrojone w kostkę, ogórki pokrojone w kostkę, marchew pokrojoną w plastry, jajka starte na grubych oczkach i starte buraki. Polać octem winnym, wysmarować majonezem. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 20.01.2012 11:15
pycha
halina17 25.01.2011 10:30
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak