Sposób przygotowania

Grzyby eryngii( borowik pustynny) opłukać i posiekać. Osuszyć i obsmażyć na 30 g masła. Wrzucić do rondelka podlać mlekiem i dusić razem z zielem angielskim. Cebule pokroić w talarki i zeszklić na 30 gr masła. Dorzucić do grzybów. Wszystko posolić, doprawić pieprzem i dusić dalej około 15- 20 minut. Z reszty masła i mąki zrobić białą zasmażkę i zasmażyć. Świetny dodatek do steków lub brizolu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pychota !!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne danie z fajnymi grzybkami;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    dla mnie to nowość takie grzybki muszę przyznać że jeszcze nie miałam okazji spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !