Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby eryngii duszone w mleku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby świeże 300 g
mleko 2% 1 szklanka
masło 100 g
cebula 2 szt
ziele angielskie 4 szt
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby eryngii duszone w mleku

Grzyby eryngii( borowik pustynny) opłukać i posiekać. Osuszyć i obsmażyć na 30 g masła. Wrzucić do rondelka podlać mlekiem i dusić razem z zielem angielskim. Cebule pokroić w talarki i zeszklić na 30 gr masła. Dorzucić do grzybów. Wszystko posolić, doprawić pieprzem i dusić dalej około 15- 20 minut. Z reszty masła i mąki zrobić białą zasmażkę i zasmażyć. Świetny dodatek do steków lub brizolu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 28.01.2013 14:13
dla mnie to nowość takie grzybki muszę przyznać że jeszcze nie miałam okazji spróbować
motyl 03.07.2012 11:30
smaczne
MAR3STA 25.01.2011 10:58
smaczne danie z fajnymi grzybkami;)
Krystyna32 24.01.2011 21:28
pychota !!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak