Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń jabłkowo-ryżowy

3.0
(18)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1/2 szkl
sok jabłkowy 2 szkl
sól 1/8 łyżeczki
olej 1 łyżka
rodzynki 2 łyżki
jabłka 1.5 szkl[pokrojone w kostkę]
miód 2 łyżki
orzeszki ziemne

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń jabłkowo-ryżowy

Ryż[najlepiej brązowy] wraz sokiem jabłkowym, olejem ,rodzynkami, z solą dokładnie wymieszać ,przykryć i gotować pzez 40 min na małym ogniu ,dodać jabłka i miód i gotować jeszcze przez 15 min.przed podaniem przybrać orzeszkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniapetr 01.11.2011 21:13
Super pychotka!
Ania67 14.06.2011 14:51
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak