Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MAKARON PENNE Z WARZYWAMI W WINIE

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 500 g.
mięso cielęce bez kości 1/2 kg.
masło 3 łyżki
cebula 1 sztuka
seler naciowy 1 łodyżka
marchew 1 sztuka
anchois 2
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól do smaku
skórka starta z połowy cytryny
wino białe wytrawne 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: MAKARON PENNE Z WARZYWAMI W WINIE

Mięso zmielić i usmażyć na patelni na rozgrzanym oleju, do mięsa dolać wino i dusić zanim ono nie wyparuje. Dodać pokrojone warzywa (seler, marchewkę i cebulę). Wszystko przyprawić solą, pieprzem, podlać ok. 1/2 szkl. wody i dusić z pół godziny. Wywar odlać, dodać do wywaru pokrojone anchois, natkę posiekaną, skórkę z cytryny i to wszystko zagrzać. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić, do makaronu dodać mięso z warzywami, wszystko ze sobą wymieszać, na talerzu polać sosem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 26.01.2011 22:22
mięsko z winem i makaron, pyszności;)
Margo1 26.01.2011 16:56
pyszności
aginaa 25.01.2011 11:02
mnia mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak